Húsvéti torta:
Hozzávalók: 1db ennivaló férj
1 db vaníliarúd
1 db kimagozott barack
2 db egész tojás
2 db kemény zsemle
Készítési módja: A férfit az ágyban addig fektetjük, és addig szorítjuk magunkhoz, míg a vaníliás rúd meg nem keményedik. Ekkor egy darabig állni hagyjuk. Közben hol az egyik zsemlét, hol a másikat adjuk a férfi szájába, majd a kimagozott baracknyílás közepébe dugjuk a megkeményedett vaníliás rudat. Addig verjük a tojás habját, míg krém nem jön belőle. Gyors légzés és mély sóhajtás jelzi, hogy kész a torta.
Különösen fiatal háziasszonyoknak ajánljuk, akik most tanulnak meg sütni-főzni. Bátran merjük ajánlani, mert az első kísérletre is sikerül.
Megjegyzés: Ha a vaníliás rudat a torta készítése közben valami meghabosodás éri, elveszíti tartósságát és összetöpörödne, ne dobjuk el, mert az ügyes háziasszony kezében ez a rudacska pár perces türelem után visszanyeri eredeti keménységét, gusztusos voltát és újra élvezhetővé válik. Egyébként minden háziasszonynak ajánlatos egy tartalék vaníliás rúdról is idejében gondoskodni, nehogy gyakori sütögetés következtében a recept kellékének elrongálása miatt a torta készítése akadályba ütközzön. Ha várakozáson felül sikerülne, akkor se legyünk telhetetlenek, mert a közmondás is azt tartja: „Jóból is megárt a sok!”
Lejárt szavatosságú rúddal ne kísérletezzünk!
|